Thursday, 30 April 2015

May Q&A (2015)

Post your Royal Questions & I will get to them as soon as possible. For Questions Regarding Royal Baby Check Out our Special Page

Question 1: Why didn't Michael and Carole Middleton Arrive at KP together to see Princess Cambridge? They look tired. 

Answer: I can't tell you the specific reason, but we do know that Carole Middleton was at Kensington Palace Yesterday, helping out with George while William and Catherine were at Lindo Wing. It is believed that Carole then stayed in London at Pippa's apartment. Michael Middleton probably was driving in from Bucklebury.

Question 2: Did that girl kiss Prince Harry on the lips?!

Answer: It would appear so.  21 year old, Victoria McRae had asked Prince Harry for a kiss on the cheek, but last second turned her head to kiss him on the lips. You can read about it and see the video here.


Question 3: Do you think Harry's wife would ever wear a tiara? 

Answer: I can tell you most definitely YES! We will see her wearing a Tiara on her wedding day and any event requiring a Tiara.


Question 4: When did William and Kate meet at St. Andrews? The month 

Answer: We know that they met at St. Andrews University when they were both students. We don't really know what exactly happened the first time that they met, there are some different stories floating about. We know they were friends first before dating, both in the same year and had some classes together. I would presume that they met during that first semester at Uni. William was not there for Freshers week, but they probably met soon after. Some reports suggest they had actually met through mutual friends the Summer before St. Andrews, but didn't become friends till they met again at Uni.

I just came across the Royal Central's (William and Kate’s Britain by Claudia Joseph) Book Giveaway and assume this question is in relation to that. 

The Question they ask for the give away  is "When did Prince William and the former Kate Middleton meet at St Andrews University?" with the multiple choices: September 2002, August 2001, August 2010, & September 2001. Answering this question doesn't require any special knowledge of William and Catherine's first meeting, you just have to know they met during their first year and the years they attended.

Prince William and Catherine were in the same year at St. Andrew and started in 2001. We can immediately rule out September 2002 as that was their 2nd year as well as August 2010 which was 2 months before their engagement.

That leaves us with August 2001 and September 2001. School didn't start until September in 2001 so that eliminates August 2001 as a possibility. Even if they had met earlier, the Question asks When did they meet at St. Andrews, so September 2001 is the only possibility.

It's also quite possible that they didn't meet until October that year, but for the purposes of the Book Giveaway the answer should be September 2001.

Question 5: What are the bracelets Prince Harry always wears? 

Answer: Harry wears a quite a few different bracelets. The rubber ones are mostly for the charities he supports, eg. Walking with the Wounded (white w/ red), Help for Heros (Light Blue) (Light blue, Dark Blue, Red) or for things like the Invictus Games (Black w/ Yellow) or the Household Calvary (Red and Blue w/ Yellow). I'm not quite sure what the significance of the other ones are, a think a bunch of them are ones he collected on his travels, esp. to Africa, or have some connection to his charities.


The necklace is reportedly a gift from Ex girlfriend, Chelsy Davy. He wears it a lot, but it often tucked underneath his shirt and out of view.

Question 6: Is Chelsy Davy the one that recently got engaged?

Answer: Chelsy Davy is not engaged. There were reports last year that she was soon to be engaged to Charles Good, her boyfriend of about a year, but the pair broke up in January.  She is currently single, but I highly doubt she and Harry will get back together.


Question 7: When does Prince William return back to his air ambulance job?

Answer: We have been told that Prince William will return to work June 1st and that he will have a series of engagements at the end of May. I would expect him to have some next week as well, although none have currently been announced. William has been on leave since April 21st after finishing his training, two weeks of that was paid Paternity Leave.

Question 8:Does the Duchess of Cambridge ever wear a scrunchie? 

Answer: No, I've never seen her in a scrunchies. Catherine will use a hair tie then often wrap her hair around it or sometime a ribbon.



Question 9: Do you think the Queen is going to gift Harry and his future wife a country home on her Sandringham property? And if so, which place do you think it will be?

Answer: Right now, Prince Harry primary (and only) residence is an apartment at Kensington Palace, where the Cambridges and other royals also live. Like most of the BRF, Harry will likely get a private residence some where in the country after he gets married. Although nothing has been announced yet.

The Royal Family owns and leases a lot of properties all over the UK, which could be given to Harry. I couldn't really narrow it down anymore than that.  But my guess is it will be close to where ever Harry's future job is.

Thursday, 16 April 2015

Princess Eugenie Birthday Response

Today, I received a letter in the mail from Buckingham Palace. The letter was sent by Prince Andrew, Duke of York's office thanking me for writing to wish Princess Eugenie a wonderful 25th Birthday.

This letter is quite similar to what one should expect when writing to the Yorks. It is incredibly brief only two sentences long and written on a A5/ Half sheet of paper (Responses from the Yorks vary between half and full sheets). All of my responses I've received so far, from the Yorks, have been written by Amanda Thirsk, Prince Andrew's Private secretary. The letter is hand-signed.




This reply came 46 days after sending my letter, which is on the longer side, but still quite normal, for replies from British Royals. The letter is dated the 2nd, but is post marked a week latter on the 10th.
The letter took 6 days in the post to arrive, which is usual for the BRF. You will also note that I'm referred to as Ms. Daly, instead of Miss Daly which I write on all my letters. The more personal a letter is the greater attention to using the correct title.

Princess Beatrice and Princess Eugenie don't have their own Office/Household and are supported by Prince Andrew's office.


Also Check Out:
British Royals Replies
Other Replies

Wednesday, 8 April 2015

Letter From Princess Anne

I received a letter from Buckingham Palace yesterday, that I was particularly excited about. Since I started Writing to the Royals in July for Prince George's 1st Birthday, I have been slowly working my way through all the Senior Member of the British Royal Family. I realized recently, I had written to all of them, except for Princess Anne. So, I wrote to her and wished her a wonderful Easter and good trip to the Philippines.

Yesterday, I got a very lovely reply.

The letter was written by Commander Anne Sullivan of the Royal Navy, who is the Assistant Private Secretary to Anne. The letter is formatted like your usual BRF Letter. This one does not have the body of the letter situated as nicely between the folds as others.


As you can tell from the date of my letter and the date of the reply, they answered my letter almost immediately when it was received. The Reply was mailed the next day, April 1st, and took the usual  5-6 days to arrive in the States. This is currently the quickest response I have gotten from a member of the BRF.