Saturday, 28 February 2015

March Q & A

Post your Royal Questions & I will get to them as soon as possible. Royal Baby Q&A Can Be Found Here (Some Questions have been moved there)

Question 1: Do you think Prince Harry would ever get a tattoo? Or what do you think their opinions on tattoos are?

Answer: While we don't know about any British Royals having Tattoos, there has been rumors that some of them might. Zara Phillip's, Princess Anne's Daughter, did have a tongue piercing when she was 17 years old. Other European Royals are know to have Tattoos including Crown Prince Frederik of Denmark.

And Princess Stephanie of Monaco

Prince Harry's 30 years old and has mellowed out over the years from his former party boyself. If he hasn't gotten a tattoo yet, I don't think he will in the future. Also, I don't think the Queen would look to kindly on a member of the BRF getting a tattoo.

Question 2: Do you think Prince Harry will ever Marry a American?

Answer: There is no rule in the BRF about having to marry a Brit. So, Harry could possibly marry an American if he wanted to. His Uncle, King Edward VIII, abdicated the throne to marry Wallis Simpson, who was an American.

King Edward VIII had to abdicate the Throne, not because he was in love with an American, but because she was a Divorcee. If Prince Harry finds an American who he likes, and wants to marry, I don't see anything standing in his way. A number of Royals both in European and British History have married people from other countries.

Question 3: Who's your favorite royal? BRF or other

Answer: My favorite Royals is quite obviously the Duchess of Cambridge.

I could go on and list all my other Favorite Royals, but that pretty much all the Young Royals. My Favorite Royal Couple, however, is Crown Prince Frederik and Crown Princess Mary of Denmark. (William and Catherine are a Very Close 2nd.)

Question 4: Do you think Harry would date anyone with brown or dark hair?

Answer: I don't see why not. Certainly his two main flames, Chelsy Davy and Cressida Bonas has been blonde, but I don't think Prince Harry is that shallow that he wouldn't date someone with Brown or Dark Hair.

Question 5: Where does Kensington Palace release their official announcements? 

Answer: Kensington Palace releases their press releases on their website, under the media section.

They will also send out Press Releases directly to the Media, and very often ahead of their official release so that the media can write their story or ask Questions. Sometime the information is embargoed till a specific time. The same is done with Pictures.

Question 5a: I can't find that specific one. 

Answer: "That specific one" isn't that helpful.... I assume you are referring to the one about Prince Harry Leaving the Military/Duty in AUS/Trip to NZ/Africa. The News was Embargoed till Midnight, to be released on March 17th. The Press Release is not currently on their official Website. My guess is the Press Release will be released on their official website sometime today, during normal business hours.

Here is a copy of the Press Release sent to the Media. (Thanks Victoria Rose)
Here is the Full Press Release, now on Prince Harry's Official Website.

Question 6: Why do William and Henry want to put off being full-time royals? 

Answer: Being a "Part-Time" Royal allows them to have more privacy, to do more thinks that they are passionate about and live normal lives. Once they are "Full-Time" Royals, William can't fly helicopters, Harry (Henry) can't spend as much time in Africa and Catherine wouldn't be as easily able to pop into the Market and pick up things for dinner. Being "Full-Time" Royals also means a change in lifestyle, more staff, more time in London, etc.

Question 7: Where is Prince Harry's main residence?

Answer: Prince Harry's Main/Only Residence is a one bedroom apartment at Kensington Palace. The Cambridges as well as other Royals live at Kensington Palace as well. The Palace is divided up into different apartments, as well as State Room and Office Space.  Prince Harry & William previously lived there with their Parents, Diana and Charles, when they were younger.

Question 8: Does Prince Harry get to see Prince George often?

Answer: Yes, and Harry speaks very fondly of Prince George to the press and says he love spending time with him.

Question 9: Are there any Video of Member of the British Royal Family Singing?

Answer: Yes, here are a few. But you can find more on Youtube, especially of them singing "God Save The Queen".

Question 10: Why Are Eugenie and Beatrice the only ones with the titles princess, other than William and Harry being Princes?

Answer: Of the Queen Grandchildren, only the children of the male lines (Charles, Andrew, Edward) are entitled to the Royal status of HRH, and are traditionally styled Prince or Princess. Princess Anne's children Zara and Peter (coming from the female line) are not entitled HRH's, but could have been granted Titles at birth. Their parents decided against this. Also their father Mark Phillips had refused a Earldom, when marrying Anne. If Zara and Peter were given titles at birth, they would not be HRH.

When Prince Edward and Sophie married they were granted the titles Earl and Countess of Wessex instead of being given the usual Dukedom. This was at the request of Edward. Their two children Lady Louise and James Viscount Severn are entitled to the title of Princess and Prince, but their parents choose instead to have them be styled with the traditional titles of children of an Earl. They do have HRH Royal Status.

No comments:

Post a Comment