Tuesday, 31 March 2015

April 2015 Q&A

Post your Royal Questions & I will get to them as soon as possible. For Questions Regarding Royal Baby - Check Out our Special Page

Question 1: Can I address my letter to the Duke and Duchess of Cambridge to their apartment number instead of the general Kensington Palace address?

Answer:  The Official Address to send letters to William and Catherine (Harry, Charles and Camilla) is:

Clarence House
London SW1A 1BA

If you send William and Catherine a letter at Kensington Palace or address it to Apartment 1A at Kensington Palace, or to Buckingham Palace for that matter, it will still be answered. Their correspondences with the public are handled by Clarence House and addressing a letter elsewhere will not change who answers the letter or the type of response you will receive. Your letter will just be collected and taken to Clarence House and answered there. For the quickest response address your letter to Clarence House.

Kensington Palace's Address is:
Kensington Palace
London W8 4PU

This is NOT where you would want to write to William and Catherine, However if you wished to contact a member of their staff this is the Correct Address to write to them.  

More information on Writing to the Royals

Addresses for writing to Different Royals 

Question 2: Why do people say Prince Charles is not the father of Prince Harry? 

Answer: As we all know Prince Charles cheated on Princess Diana with Camilla, who he latter married. Princess Diana had her own extra material affairs with a man named James Hewitt. She admitted this in her famous Panorama interview. Rumors have since swirled that Hewitt could be Prince Harry's Father, but Hewitt states the affair started after Prince Harry was born.

There isn't anything to suggest that Prince Harry isn't Prince Charles' Son. Red Hair runs in the Spencer side of the family.

Question 3: I thought Prince Harry was leaving for Australia on Monday? But I have seen some tweets that say he was leaving tomorrow.

Answer: Prince Harry will Arrive in Australia on Monday. The flight is about 20+ hours depending on your connection, so he will be leaving Sunday. He will be there for 4 weeks, ending May 9th ish.

More information on Harry's Upcoming Engagements

Question 4: I think Autumn Phillips is expecting... She has the same full face of when she was pregnant with Savannah and Isla... What do you think? Have you noticed that too? 

Answer: I've had a few people point out that Autumn Phillips (Princess Anne's Daughter in Law) looked like she might be expecting yesterday at the Easter service.

I'm thinking she does look a little fuller in the face than at Christmas. But we won't know for sure till an official announcement is made, which would happen after she is 12 weeks along.

If she is pregnant, this will be the 3rd child for Peter and Autumn Phillips, and will be 16th in line to the throne. This would break with recent royal tradition of only having two children. The Couple already have two Girls, Savannah (b. 2010) and Isla (b. 2012).

Question 5: Does Prince Harry still smoke?

Answer: Although we don't regularly have photos of Prince Harry smoking, we have seen a number over the years, as recently as smoking a Hookah in November of 2014. But the most recent photo I found of him smoking a cigarette was in 2012. I'm unsure if he has kicked the habit since then.

A number of other British and Foreign Royals are/have been smokers

Question 6: Who made the officialroyalwedding2011.org website? 

Answer: officialroyalwedding2011.org, which is no longer available online, was run by Clarence House, Prince Charles's Office. This was the Official Website for the William and Catherine's Wedding.

Question 7: Are the Duke and Duchess of Cambridge and Tara Palmer-Tomkinson still friends?  

Answer: Tara Palmer-Tomkinson is a British socialite and Author. She went to rehab for Cocaine in 1999 and was reported to have sold stories of the Princes to New of the World. She has know William and Catherine for years. Her parents are quite close to Prince Charles and Camilla.

Here she is on a ski Lift with Prince Charles and Prince Harry in 1997 (Dressed in Black).

Here Tara is chatting with Catherine in 2007 at a launch party.

Tara has attended events like Prince William's 21st birthday party (Africa Themed Party).

And William and Catherine's Wedding in 2014. (She also attended Charles and Camilla's wedding)

I can't speak to her personal relationship with the Cambridges, while we don't see Tara hanging out with the Cambridges at the pub or going shopping with Catherine, They do certainly still run in the same circles and have attended the same events as recently as a Christmas Carol Service in December 2014.

Question 8: I was reading some tweets recently that said that when Harry marries his family won't be considered royals, Is that true? 

Answer: Prince Harry will not lose his HRH status when he marries. He will most likely be given a Dukedom by the Queen, just like William got. If so, he will be the HRH Duke of ____ and his wife will be HRH Duchess of ____.

Traditionally, the status HRH is granted to the children on the sovereign, the children of the male children of the sovereign and all children of the Prince of Wales (Currently Charles)'s eldest son, as well as all of their spouses. 

That being said Harry's children are not entitled to HRH status as they will be the children of the Prince of Wales 2nd son. They will however be entitled to HRH status when Prince Charles becomes King as the Children of the male children of the sovereign. It may be the case that the Queen will grant HRH status to Harry's children when they are born instead of having them wait for Charles to be king.

Question 9: Who is your Favorite Royal Couple. 

Answer: I have a lot of Favorite Royals. I particularly like the younger european generation of royals. My favorite Royal Couple is hands down The Crown Prince Couple of Denmark, Prince Fredrick and Princess Mary.

Question 9A: Why do you like them so much?

Answer: They are a incredibly romantic couple and have a great love story. You can tell they are very much in love and are very happy together. They are very approachable, modern and down to earth. They also have a beautiful family, inside and out. Princess Mary has a wonderful, modest, conservative, yet modern, and beautiful style that I like.

The couple is also incredibly passionate about the work that they do and support causes that are important to me.

Question 10: Who are the senior members of the British Royal Family? 

Answer: There is NO Official Classification of who is a Senior Royal, and different people will draw the line at different places.

Besides the Queen, there are 14 "Working Royals", who undertake official duties on behalf of the Queen: Prince Philip, Charles Prince of Wales, Camilla Duchess of Cornwall, Anne Princess Royal, Andrew Duke of York, Edward Earl of Wessex, Sophie Countess of Wessex, William Duke of Cambridge, Catherine Duchess of Cambridge, Harry Prince of Wales, Richard Duke of Gloucester, Birgitte Duchess of Gloucester, Edward Duke of Kent, & Alexandra The Honorable Lady Ogilvy.

Question 11: Where is Prince Henry right now? Perth, Darwin or Sydney? 

Answer: Last I heard, he was in Western Australia with Norforce unit, but he will also be stationed at Sydney and Perth sometime during his secondment.

We are not given a lot of details about this time in Australia as it is not part of his Official Duties, but his job in the military.

Question 11a: Perth is in Western Australia, just an FYI 

Answer: Yes, I know that. His sighting in Western Australia was with Norforce which mainly works in Northern Australia. Wuggubun, where he was, is in Western Australia, but in the region covered by Norforce. After his time with Norforce, he will be stationed at both Perth and Sydney.

Question 12: Why won't you answer my Diana question? :(

Answer: To be honest, I didn't really know how to respond to the question: "Do You Think Prince Charles Ever Loved Diana?"

I think on one hand the Answer is obvious, Charles and Diana got married and had two children together. There are so many definitions of what Love is and there are different kinds of love. I think or would hope that he loved her, even though he was in love with someone else.

Question 13: Does Camilla curtsy to Catherine?

Answer: No. Camilla is higher in the order of precedence than Catherine. Catherine is required to curtsy to the Queen, Prince Phillip, Prince Charles and Camilla at all times. When she is not with William, she must curtsy to Princess Anne, Princess Alexandra, Princesses Beatrice and Princess Eugenie. However when she is with him, they must curtsy to her.

Question 13a: But what about the picture I commented with? It looked like Camilla was curtsying to Catherine

Answer: I didn't get the picture. There aren't any circumstances in which Camilla has to curtsy to Catherine. Not unless William becomes King and Camilla is still alive. Not sure what Picture you could be referring to unless it is the photoshopped one in the Daily Mail Article from 2010 explaining who Catherine has to curtsy to.


Question 14: Why do only some of the royals go by Mountbatten-Windsor? Why does Prince Harry go by Harry Wales instead of Mountbatten-Windsor? 

Answer: Royals, who hold Royal Status (HRH), don't have last names. Mountbatten-Windsor is used by decedents of Queen Elizabeth II and Prince Phillip who don't hold royal status. It also is occasional used by Royals who do have Royal Status, but it is not legally apart of their name.  

Commonly however, Royals will often, instead of using Mountbatten-Windsor as a last name, use the territorial suffix of their Title.

I.E. Prince Harry of Wales uses Wales in lieu of a last name. He is called Captain Wales in the Military.

Prince William still uses Wales as a last name in the Military, but we have heard of Catherine using Cambridge as a last name while shopping.

The Yorks and Wessexes use their territorial name, as well, in place of a last name.

Question 15: Does the Duchess of Cambridge use/wear hair fillers/extensions?

Answer: No

Question 16: Do you know the press officers periscopes?

Answer: No, The Cambridge/Harry communication secretaries do not have one that we know of.

- But it's been said that the POs watch/ been following some of the periscopes.

Yes, KP Press officers revealed they have been watching Journalists Videos when visiting the media at Lindo Wing the other day. But they do not have an Official Periscope. Nor would I ever expect them to have one.

Question 16a: Then how can they watch if they don't have one?

Answer: Two ways, either they have a secret private account that we don't know about, or they clicked on the link on the reports tweet, if they tweeted it, and watched it online without an account.

Question 17: Have you written to Camilla? 

Answer: I've written to Charles and Camilla before you can see one of my responses here http://gertsroyals.blogspot.com/2015/01/what-to-expect-when-writing-to-royals.html

I just started writing to the Royals in July for George's 1st Birthday, so I don't have years of responses like some people. I recently written to just Camilla and will post the response when it comes in the mail.

No comments:

Post a Comment